Na Zlatiboru održan sastanak predstavnika…

luka bar zlatibor

Danas je na Zlatiboru održan sastanak predstavnika ” Luka Bar” AD, ” Trans cargo logistic”, “Montecargo” AD, ” Srbija Kargo” AD, Infrastrukture železnice Srbije, kao i Željezničke infrastrukture Crne Gore. Ovom izuzetno značajnom radnom sastanku, prisustvovali su i predstavnici državnih organa Crne Gore i državnih organa Srbije- Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zoran Radunović i VD pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Aleksandar Adamović.

Cjelokupna saradnja svih pomenutih privrednih subjekata, koja je u posljednjih godinu dana u značajnom zamahu, realizuje se uz konstantnu podršku državnih organa i resornih ministarstava obje države.

Tema sastanka se odnosila na što bolje uvezivanje svih učesnika transportnog lanca, na strateškom pravcu Beograd- Bar, te prevazilaženje svih potencijalnih problema.
Projekat ZI JIN Bor- željeznički transport Bor- Bar- Bor- Realizacija projekta tokom 2021.godine, sa zahtjevima za unaprijeđenje projekta i u 2022.godini, poslovni je aranžman od izuzetnog značaja za crnogorsku i srpsku privredu.

Kao rezultat uspješnih pregovora potpisan je od strane direktora ” Luka Bar”AD, ” Srbija Kargo” AD i ” Montecargo” AD- Trilateralni sporazum o međunarodnoj saradnji učesnika transportno- logističkog lanca.

Svi učesnici skupa su sa zadovoljstvom konstatovali da je zajedničkim angažovanjem moguće odgovoriti zahtjevima kineskog partnera ZI JIN Bor i njihovim najavama za narednu godinu, koje su izuzetno optimistične.

en_GBEN