Drugi sastanak partnera i Mid-term konferencija u okviru projekta SuMo (IT-AL-ME)

Drugi sastanak partnera i Mid-term (2)

U ponedeljak 15.11.2021.g održan je online sastanak sa partnerima iz projekta SuMO. Podsjetimo, „Luka Bar“ AD je partner na ovom projektu a osim nje na projektu učestvuju i: Preduzeće za javni prevoz Brindizi S.p.A. (Italija – Vodeći partner), Opština Valona (Albanija) i Opština Termoli (Italija).
Ovom sastanku je, osim partnera, prisustvovao i predstavnik Zajedničkog Secretarijata Programa Italija-Albanija-Crna Gora g. Antonio Agnosi koji je i izvršio kontrolu implementacije projekta koja je predviđena ovim Programom.
SuMO projekat ima za cilj da poboljša održivost i mobilnost u lučkim oblastima poboljšanjem efikasnosti transporta, u smislu održivosti i kvaliteta, kroz pilot akcije u svakoj oblasti i da se razvije efikasan krug planiranja održive mobilnosti.

Kroz SuMo pilot projekat, „Luka Bar“ AD ima namjeru da izvrši nabavku hibridnog autobusa za radnike i tako postigne cilj smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu i da upotrebom hibridnog autobusa smanji gužve izazvane korišćenjem personalnih vozila na glavnoj kapiji. Na sastanku je prezentovan dosadašnji rad u okviru ovog projekta i u toku je priprema tenderske dokumentacije za nabavku u skladu sa nacionalnim, programskim i evropskim pravilima.

en_USME