EFINTIS POČETNI SASTANAK

3
efintis.italy-albania-montenegro.eu
info

22. septembra 2020. EFINTIS projekat je zvanično otpočet online sastankom. Ovaj 18-mesečni projekat zvanično je započeo 1. jula 2020. godine, a finansira se iz programa Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora. Partnerski konzorcijum projekta EFINTIS čine: Luka Bar – vodeći partner (MNE), Albanski institut za Transport (ALB), Lučka uprava južnog Jadrana (ITA), Lučka uprava Drač (ALB) i Autonomna agencija za turizam Termoli (ITA). Budžet EFINTIS projekta je 1 075 500 €.

Glavni razlog za pokretanje EFINTIS projekta je sve veća potreba za boljom povezanošću transportnih subjekata u regionu. Imajući u vidu trenutno stanje izazvano širenjem pandemije COVID-19, sada je važnije nego ikad razviti ICT rešenja i uskladiti ih sa standardima i zahtevima EU. U skladu sa preporukama i zahtjevima, EFINTIS odgovara na rastuću potrebu ICT razvoja.

Ovaj prvi zvanični sastanak predstavljao je priliku da se partneri upoznaju, razgovaraju o svim projektnim aktivnostima, trenutnoj situaciji i očekivanjima i da se dogovore o rokovima, glavnom toku projekta i ostalim tehničkim detaljima.

Predstavnici “ Luke Bar“ AD u funckiji vodećeg partnera na projekt, su uvodno predstavili sve radne pakete projekta i glavna programska pravila. Čitavo partnerstvo dogovorilo se da već započne sa komunikacijskim aktivnostima, da proširi vijest i predstavi EFINTIS projekat široj javnosti. Partnerstvo je iskoristilo ovu priliku da ukloni nejasnoće, razmeni informacije i započne sa implementacijom EFINTIS projekta.

Podsjetimo, što se tiče „Luke Bar“ AD glavna planirana pilot aktivnost u okviru EFINTIS projekta je vezana za dalje unapređenje lučkog informacionog sistema (dalji razvoj Port Community Sytem-a – PCS), za što je opredijeljen iznos od 168.000€.

EFINTIS na društvenim mrežama
en_USME