3. sastanak partnera projekta EFINTIS

EFINTIS mid term meeting

Juče je u prostorijama Luke Bar AD odražan 3.sastanak partnera projekta EFINTIS u kojem je naša firma vodeći partner. Osim sastanka koji je okupio partnere iz Italije i Albanije, u drugom dijelu dana održan je i tzv. Mid-term sastanak tačnije provjera napretka projekta od strane Zajedničkog sekretarijata iz Italije.

U prvom dijelu sastanka, partneri na projektu EFINTIS su predstavili svoje aktivnosti iz prethodnog perioda implementacije i dali uvid u tok svojih aktivnosti na projektu, prvenstveno pilot aktivnosti. Kao vodeći partner, Luka Bar  je imala zadatak da predstavi plan rada, moguće kritične tačke i finansijski progres na projektnom nivou, po partnerima i zajednički.

Što se tiče pilot aktivnosti svi partneri su u većini u početnoj fazi implementacije pilota i, u zavisnosti od partnera do partnera, uglavnom je to faza realizacije tendera. Podsjetimo, Luka Bar planira da u okviru EFINTIS projekta dalje nadogradi postojećći PCS sistem , povezivajući ga sa Carinom i uz pomoć ovog i drugih planiranih projekata će značajno unaprijediti informacioni sistem.  

U drugom dijelu dana, predstavnik Zajedničkog sekretarijata g.Davide Marciano i gdja Chiara Campanile su odžali monitoring posjetu na kojoj su na licu mjesta ispitali trenutno stanje sa EFINTIS projektom i dali svoje preporuke za dalju realizaciju uz pozitivnu ocjenu dosadašnjeg djelovanja uzimajući u obzir otežane okolnosti uzrokovane COVID-19 pandemijom i omogućen dodatni period od 12 mjeseci za realizaciju projektnih aktivnosti.

en_USME