Predstavnici kineske kompanije “CCECC” u posjeti Luci Bar

FOTO CCECC

Predstavnici jedne od najvećih kineskih kompanija “CCECC” posjetili su danas Luku Bar. Delegaciju su na radni sastanak primili Darko Pekić, Zamjenik predsjednika Odbora direktora, Vladimir Dragović, član Odbora direktora i Ilija Pješčić, izvršni direktor, sa najbližim saradnicima.    

“CCECC”  je kompanija koja je prisutna u 110 zemalja, ima značajno iskustvo u izgradnji lučkih terminala, a posljednji projekat rađen za potrebe luke, završili su u 2022. godini. Osim predstavnika kineske kompanije na sastanku je bilo prisutno i rukovodstvo srpske firme “Elektrometal plus”, koja sa njima već ima dugogodišnju, uspješnu saradnju na realizacijii više značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Nakon predstavljanja djelatnosti obje kompanije, razmotrene su mogućnosti za saradnju, kojih je s obzirom na iskustvo i međunarodne projekte koje je do sada realizovala kompanija “CCECC” – zaista mnogo. Oni su izrazili spremnost i za ulaganja u nastavak auto puta u Crnoj Gori, kao i za ulaganja u željezničku infrastrukturu.

Zaključeno je da će u narednom periodu, naročito ukoliko se realizuju strateški planovi na razvoju jedinstvene Luke Bar, biti otvoren prostor za ulaganja u izgradnju i razvoj kompletnog lučkog područja i lučke infrastrukture, za šta su kineske kompanije dokazano pouzdani partneri.

en_USME