Predstavnici Luke Bar sa Delegacijom PKCG posjetili Slobodnu zonu Pirot

Fotografija - Luka Bar AD

Delegacija Privredne komore Crne Gore, koju je predvodila Predsjednica Nina Drakić, a u čijem sastavu su bili i predstavnici “Luka Bar” AD, posjetila je Ugovorno okružnu komoru Pirot. Osim Predsjednice Drakić, sastanku su prisustvovali i Predsjednik Skupštine PKCG Vojo Banović, bivši Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović, kao i Predsjednik Odbora direktora Luke Bar Darko Pekić, Član Odbora Marko Maraš i Direktor sektora finansija Nenad Vujanović.

U fokusu razgovora bilo je funkcionisanje Slobodne zone Pirot, koja je regionalno prepoznata kao vrlo uspješan concept slobodne zone. Napomenuvši da je Luka Bar na cijelom svom području Slobodna zona, a da njeni potencijali i kapaciteti nijesu u dovoljnoj mjeri iskorišćeni, Pekić je kazao da u Slobodnoj zoni Pirot rukovodstvo Luke Bar može vidjeti, a potencijalno i primjeniti,  vrlo pozitivne prakse i iskustva.  “Osim toga svaki kontakt i poslovni aranžman, kao i tradicionalno dobra saradnja privrednika Crne Gore i Srbije, kroz djelovanje Privrednih komora obje države, strateški su interes za našu kompaniju, jer Srbija je prirodno zaledje i najveće tržište Luke Bar”  istakao je Pekić. Sa ovim stanovištem su se apsolutno saglasili i dr Dragan Kostić, Predsjednik UO Privredne komore Pirot, kao i Predsjednica Drakić, ističući koliko je značajno što je saradnja privrednih komora dugogodišnja i stabilna.

Na sastanku je bilo riječi i o globalnim poremećajima na tržištu snabdijevanja i transporta, koji su izazvani brojnim međunarodnim faktorima, ali i o konkretnim modelima saradnje koji bi se ubuduće mogli uspostaviti između vrlo uspješnih pirotskih privrednika i Luke Bar.

Izvor fotografije: plusonline.rs

en_USME