Zamjenik predsjednika Odbora direktora učestvovao na sastanku u Uniji poslodavaca Srbije

Marko Maraš FOTO

Zamjenik predsjednika Odbora direktora, Marko Maraš je kao član delegacije Unije poslodavaca Crne Gore, učestvovao na sastanku koji je organizovan u Uniji poslodavaca Srbije. Na sastanku je bilo riječi o poslovnom ambijentu i biznis barijerama, tržištu rada, prometu ljudi, roba i usluga između dvije države. Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji, Predrag Mitrović.

Unija poslodavaca Crne Gore i Unija poslodavaca Srbije zajednički se zalažu za ukidanje barijera između dva nacionalna tržišta, kao i veću saradnju, kako ovih poslodavačkih organizacija, tako i dvije privrede u cjelini.

Maraš je prisutnima prezentovao ulogu Luke Bar u crnogorskoj privredi, njen značaj za dalji razvoj i unapređenje regionalne povezanosti i saradnje. Valorizacija punih kapaciteta Luke Bar, njeno bolje infrastrukturno povezivanje sa zaleđem, prije svega sa Srbijom, prema kojoj prirodno gravitira, od izuzetnog su značaja ne samo za Crnu Goru, već za cijeli region. U tom smislu, Maraš je iskazao punu spremnost rukovodstva Luke Bar da učestvuje u svim aktivnostima čiji će rezultat biti ukidanje biznis barijera, bolja trgovinska razmjena, otvaranje tržišta, a naročito bolje, modernije i efikasnije razvijanje putne i željezničke infrastrukture.

Ovom značajnom sastanku, na kojem su identifikovani glavni problemi u međusobnom funkcionisanju dvije privrede, ali i razmatrani modeli njihovog prevazilaženja, prisustvovali su i predstavnici crnogorskih kompanija CEDIS, Budvanska rivijera, Aerodromi Crne Gore, Data lab, Investteam LLC, Tina Time i Volim Podgoricu.

en_USME